Sivut

Translate

perjantai 7. helmikuuta 2014

Ratsastusta ja kuvia

Moi taas! Olin tällä viikolla keskiviikkona ja torstaina ratsastamassa ja huomenna taas uudelleen. Laitan tähän postaukseen kuvia poneista, mutta nyt keskiviikon tunnelmiin.
         Menin Pisamalla pitkästä aikaa, kun poni on täsää pikkuhiljaa päässyt sairaslomilta. Tunnin aluksi jännitin hiukan, koska Pisama on heitellyt pukkeja laukannostoissa, mutta tunnilla ei sitten laukattukkaan, koska tallin nuori kasvatti Vinski oli tunnilla mukana. Olli tosi outoa mennä Pisamalla, kun poni on niin kevyt ratsastaa. Tunnilla tehtiin ensin itsenäiset alkuverkat käynnissä ja ravissa, sitten pääty-ympyröille temmon muutosten merkeissä. Tehtiin siis niin, että puoli ympyrää mahdollisimman hidasta ravia ja toinen puoli mahdollisimman eteenpäinpyrkivää ravia isoilla askeleilla.
Jos tuosta saa selvää, niin havainnekuva pääty-ympy-
rällä työskennellyistä tempomuutoksista.
Sitten torstaihin. Menin Orpolla, joka osoittautui tosi positiiviseksi yllätykseksi. En olis ikinä uskonu, että meidän jääräpäinen ja kovasuinen suokki pysyis ylipäätään mun käsisssäni. Oli tarkotus mennä puomeja, mutta hypättiin sitten pientä ristikkoa kun meni kaikki niin hienosti. Jakauduttiin siis kaikki alkuverkan jälkeen pääty-ympyröille ja alettiin ensin mennä ravissa toinen puoli ympyrää ja puomilla varustettu puolisko käynnissä, puomin yli. Sen jälkeen vaihdetiin käynnin ja ravin paikkoja, eli ravattiin puomin yli. Tämä sujui niin hyvin, että päästiin laukkaamaan aina puoli ympyrää ja ylittämään puomi ravissa. Seuraavaksi vaihdettiin taas niin päin, että puomi laukassa. Tämäkin tehtävä sujui niin hyvin, että päätettiin nostaa puomit ristikoksi. Ristikot jokainen tuli yksitellen niin, että ne sai ylittää ainakin kolme kertaa perättäin. Tunnista jäi tosi hyvä fiilis, ja toivottavasti huominenkin tunti sujuu ongelmitta. 

Seuraavaksi pienimuotoinen yleiskatsaus ns. "ison tallin" poneista. Tässä ei oo kaikki, mutta ne on jotka ehdin kuvaamaan.

Vili, tietysti kerjäämässä heinää.

Waltsu, joka on majoitettu karsinaan missä
pahat tavat pääsevät esiin.

Lady, tottakai!

Pisama, joka olisi voinut mennnä vielä toisenkin tunnin.

Ensimmäinen kuva mun elämäni aikana, missä Vili kattoo kameraan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit näkyvät kun olen hyväksynyt ne! Älää suotta kirjoita kommenttia moneen kertaan. Sinun ei myöskään tarvitse kiinnittää huomiota ratsastukseen liittyviin virheisiin, koska ne hoidetaan sieltä opettajan kautta.